Principskitse.
Vi var blevet delt op i hold med 6 personer. Vi alle sammen skulle prøve, prøvetagning. Vi skulle alle prøve at kaste nettet ud i søen og tage det op igen. Derefter skulle vi undersøge det. Til venstre af billedet er der hvad man skal bruge for at undersøge og det er tegnet i 1 rækkefølge.
Igang med at undersøge.
Encellede:
Klokkedyr, tøffeldyr, hjuldyr, kiselalge og blågrønalge.
Nederest kommer der nogle bileder om de encellede navne som jeg har skrevet.
Hjuldyr: Det billede som i ser nu er et hjuldyr, med kun en celle.
Hovedet har en fimrekrone, der ved bevægelse ligner et roterende hjul. Jeg tror hjuldyret på billedet er Asplanchna arten, eller Brachionus arten.
Hovedet har en fimrekrone, der ved bevægelse ligner et roterende hjul. Jeg tror hjuldyret på billedet er Asplanchna arten, eller Brachionus arten.
Tøffeldyr: Billedet i ser nu er et tøffeldyr, og er encellede. Man kan også kende tøffeldyret ved at den svømme i krydseduller, eller i forskellige retninger hurtigt. Den er meget lille som i kan se, og det ses på fladskærmen.
Klokkedyr: På billeder ses klokkedyret, som også er encellede. Jeg og andre kan sikkert kende klokkedyret ved at den ligner lidt en barbermaskine.
Vi fik ikke set nogle af de andre encellede i mikroskopet.
Flercellede: Dafine, Døgnflue,vandloppe og nauplius.
Vandloppe & Dafnie: Til venstre ses vandloppen, og til højre ses dafnie. Begge af dyrene er flercellede.
Nauplius: På billedet ses nauplius som er en vandloppe. Vandloppens baby er nauplius.
Døgnflue: På billedet ses døgnfluen. Man kan ikke se den særlig godt, for den er så stor.
Det var alt jeg havde at vise og skrive om, det var en sjov tur, for man prøvede noget nyt. Istedet for at være inde, kom vi ud og var meget aktive.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar